27.4.20

Ayrıl da gel Ayşe*

İddia ediyorum, 'Hürriyet başta olmak üzere, yandaş ve yandaş olmayan bütün gazetelere click bait'te nal toplatırım. Gel gör ki ahlâk bilincim izin vermiyor.
...
Pazartesi günü arka arkaya 3 toplantı, domates fidesi (tohum için geç kaldık) ve toprak alımı, cinnamon roll  (nedir bunun adı, tarçınlı rulo mu? Tarçınlı çörek daha uygun gibi), fasulye diblesi, 15 km'lik bisiklet sürüşü gibi güzelliklerle dolu geçti. En kötü günümüz böyle olsun.

Fakat asıl olay dündü. Önüme düşen bir mesajda bir markete yeşil erik geldiğini duymamla anahtarları kapıp kapıyı çarpıp çıkmam bir oldu diyebilirim. Şimdiye kadar hiç böyle rüzgârla yarışmamıştım, ama bu sefer yeşil erik yemek benim için neredeyse bir ölüm kalım meselesi oldu. Burada yeşil erik, elma, armut gibi çokça satılan bir meyve değil. Zaten adında sour (ekşi) olan hiçbir meyve yaygın değil: Yeşil erik - sour plum, vişne - sour cherry. Sadece ''international'' marketlerde bulunuyor. Bunun için şöyle bir senaryo yazdm: Çiftliklerden bir ya da ikisinde bir iki tane erik ağacı var. O sene meyve verirlerse toplayıp getiriyorlar. Kulaktan kulağa yayılan haber neticesinde, bölgedeki ilgili sakinler tarafından 2 ilâ 6 saat içinde tozu atılıyor. (Açızz ağç!)

-Mutluluk parayla satın alınabilir mi?    -Evet.

Aslında düşündüm de aynı şey çağla için de geçerli. İyi kalpli Türk kadınları ''bilmemne markete çağla gelmiş,'' diye haber veriyorlar. O mesajı Allah muhafaza 3 saat geç gördüyseniz, boşuna davranmayın. Zaten bir kutucuk var. Gidersiniz, son düzlükte kendinizi 4 tane çağlaya bakarken bulursunuz.

Aaa fasulye! Ayşe Kadın, şu yassı olan. Bak, o da var.  Memleketimin kadınları sağolsunlar, satıldığı marketin Google Map'teki konumuna kadar paylaşıyorlar. Mesajı vaktinde gören kesin son viraj dönüldüğünde iki boy farkla öndedir.

Hiç aramadım ama, satışa çıkıyorsa, vişneyi de Rusların talan ettiğini zannediyorum. Hoş onlar bahçelerine dikmişlerdir, marketle falan uğraşmazlar. Onlar direk beyaz bayrak ayna.


Başlıktaki (*) için buraya tıklayınız.




3 yorum:

  1. yaziyi okurken ağzım sulandı.

    YanıtlaSil
  2. Bahçemdeki erik daha bir anlamlı geldi gözüme.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de yarışı baştan kazanmışsınız:)

      Sil