22.2.05

Konferans ama ne konferans!



iki hafta önce bir arkadaşım bana bir ilan gösterdi. saddam'ın sekreteri bizim üniversitede konuşma yapacakmış. ne sekreteri, nasıl sekreter demedik, gittik. ne de olsa ilk defa amerikan gençliğiyle beraber bir faaliyete katılıyorum. konuşma üniversitenin büyük salonlarından birisindeydi. girip yerimize oturduktan sonra elimize üstteki broşuru verdiler. adamda bir gariplik olduğunu fotoğrafa bakar bakmaz siz de anlamışsınızdır. neyse.




gördüğünüz gibi koca salon dolu. hemen hepsi öğrenci. önce bize 15 dakika "dance with the devil" (şeytanla dans) başlıklı bir propaganda filmi seyrettirdiler. saddam'ın ne kötü bir insan olduğu, herkesi işkenceden geçirip gözünü kırpmadan öldürdüğü, herkesin ondan korktuğu vs. bilinen propaganda yapıldı.

sonra şekil 1A da görülen konuşmacı sahneye çıktı.


Şekil 1A

haa bu arada bize verilen broşürde bu adamın üniversite kütüphanesine saddam'ın kütüphanesinden alınmış kitapları armağan edeceği de yazıyordu. e kitaplar ırak'ta kitapçıda satılan cinsten kitaplar olmasın mı?! olsun! adam 10 dakikalık konuşmasını yaparken üç cümlede bir amerikan askerlerine minnettar olduğunu söylemesin mi? söylesin!
"siz olmadan biz var olmazdık, tenk yuu tenk yuuu" demesin mi? desin! yanımda oturan öğrencileri birşeyler öğrensin diye konferansa gidenlere bonus not vereceğini söyleyen uluslararası hukuk dersi hocası bütün bunlara dayanamayıp "jesus f..king christ!" deyip çıkmasın mı? çıksın!

amerikalılar birşeyden anlamıyor diyoruz ama, eğer üniversite öğrencileri bile bunlara maruz kalıyorsa, halk ne yapsın?

velhasıl kelam komik bir akşam geçirdim.

2 yorum:

  1. efendim "şekil 1a" çok manidar olmuş,
    blog da blog gibi.
    post sayısı az, umarım devam eder.
    kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. ben daha çok teşekkür ederim.
    aklıma takıldı da:
    türkçe karakterleri nasıl yazıyorsunuz?

    YanıtlaSil