12.2.05

Cascades'de gezinti

Bugün havanın yumuşak olmasını fırsat bilip etraftaki doğal güzellikleri görebilmek için biraz gezindim. Yaşadığım yere yakın olan Cascades'e gittim. Burası bir şelalenin olduğu büyükce bir park. Anayoldan 6,5 km içeriye girip park yerine arabanızı park ettikten sonra derenin kenarından 3 km yukarı tırmanıyorsunuz. Sonunda karşılaştığınız manzara yaklaşık 18-20 metre yükseklikten dökülen bir şelale. Hava henüz ısınmaya başladığı için buzlar yeni yeni çözülüyor. Aşağıdaki resim şelalenin bulunduğu mekanı gösteriyor.






Bu resim, şelaleye giden patikaların başladığı yeri yani park yerini gösteriyor. Yeşil çatılı bina tuvalet. En soldaki küçük kulübe 'ranger'ların kulübesi. Taşla çevrili panoda da parkın değişik özellikleri ile ilgili fotoğraflar ve açıklamalar var. Park yerinde (fotoğrafını çekmeyi unuttuğum) bir ödeme sistemi var. Park ücretli, sistem de şöyle işliyor: Girişte numaralı zarflar var. Bunlardan alıp içine 3 dolar koyuyorsunuz ve oradaki kutuya atıyorsunuz. Bu arada da zarfa eklenmiş üstünde zarftakiyle aynı rakam olan kağıdı arabanızın ön tarafına koyuyorsunuz. Elde edilen gelir, parkın bakımı için kullanılıyormuş.




Ustteki resimle alttaki resim için açıklama yazmaya gerek yok herhalde. Bunu gibi başka fotografları görmek isterseniz (buz, su vs.), webshots.com'daki sayfamda belli bir süre için tutacağım fotoğraflara bakabilirsiniz.





Bu resimdeki garip şekilli kahverengi kutu çöp kutusu. Sol kısmı geri dönüşüm için teneke kutulara ayrılmış. O tuvalete de böyle bir çöp yaraşır zaten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder